I närhetenI verklighetenPersonligtRantsThe typical rage

Roadrage beställer kamerafästen – Detta är recensionen

Jag har fått frågan från ett flertal automatiserade instanser om jag är nöjd med köpet jag gjorde. Inköpet gjordes av en enkel anledning: Mobiltelefonen har förvisso ”halv-4K” i selfie-läget och ännu bättre upplösning i det ”riktiga” fotoläget. Frågan som ställdes är alltså inte helt enkel. Exempelvis när man filmar i standardläget är man begränsad till kort inspelningstid, men man får 4K på köpet eftersom det är en [spräckt] Samsung Galaxy S9. Så, jag önskade ersätta mobilkameran med något som förstår bättre. I synnerhet var det av vikt att få ordning på, eftersom mobiltelefonen i 30 minuters inspelningsläge blir pisse-varm. När den blir det, i det gassande solljuset vi haft de senaste veckorna, så orkar den bara filma i 5-10 minuter. Sen dör den.

Så, jag sökte efter ett ”stativ” som kunde hålla en videokamera åt mig. Detta krävde att stativet kunde stå i bilen utan att flaxa omkring överallt när man svänger. Valet föll på ett kamerafäste som hade sugpropp. Hela anordningen är troligtvis inte gjort för den sortens användning som Roadrage hade planerat för. Det visade sig dock att fästet var riktigt bra, så jag köpte faktiskt fler. Tanken är troligtvis att kameran i sig sedan skall riktas utåt, mot vägen – och tanken är nog ännu mindre att det skall vara ett åbäke till videokamera som sitter på. Vi gjorde tvärtom, men det gick också bra. Nackdelen? Alla kameror måste fästas upp och ned i bilen, vilket ger alla videos längre hanteringstid eftersom videon måste vändas rätt.

Roadrage upplever ett Jimmie-moment

Jag skaffade också ett litet magnetfäste, för ytterligare en mobiltelefon. Har man en företagstelefon med extraminne i, så får man ju passa på att rigga så mycket som möjligt i bilen. I det här inlägget följer ”recensionen” i äkta Roadrage-anda.

Trailern har Roadrages Facebook-besökare redan fått se. Den har vi lagt i botten på det här inlägget.

Trailern

%d bloggare gillar detta: