I verklighetenProjekt: Roadrage

Alla män är potentiella våldtäktsmän

Det här videoklippet finns kvar på denna sajt uteslutande för den historiska lagringen. En del av innehållet är inget vi längre kan stå bakom.

Roadrage drabbades för inte så länge sedan av ett ganska abrupt avbrott i sändningarna. Det berodde mest på att det blev för mörkt att filma (det kommer ni att förstå när ni ser kvällens klipp) – eller så passar befintligt material helt enkelt inte riktigt in någonstans just nu. Nu står vi i valet och kvalet att hoppa på säsong 3 direkt eller bara skylla på en paus.

Under tiden som vi funderar på det har det börjat dyka upp en del saker som vi absolut inte kan hålla fingrarna borta från. Bland annat ett ganska intressant våldtäktsmål, som fick en ganska märklig utgång. Detta gjorde att en del människor såg rött så till den grad att alla män återigen, i det nya antipatriarkala Sverige, anklagas för att vara potentiella sexbrottslingar whatsoever, vilket i sig skulle kunna anses vara att gå lite för långt.

Roadrage-redaktionen är föga imponerade av detta och desto mindre intresserade av företeelsen. Däremot undrar vi över den ständiga frågan, vad det är som får vårat rättväsende att bete sig så förvirrat. Låt oss förklara det närmare…

Övrigt om ämnet

Kvinnan skrek, mannen frias
Lägg ansvaret på gärningsmannen
Frias, trots ”nej”