I musikbranschenI verklighetenProjekt: RoadrageSäsong 2

Roadrage S02E15: Den svenska björnstammen

Dagens avsnitt handlar egentligen inte direkt om ”Den svenska björnstammen”, utan om artister i allmänhet som inte riktigt når hela vägen fram med sina produktioner. Det vill säga de artister som enbart byter ut texten i sin musik och behåller melodin, för att sedan kalla låten för helt ny.

I det här avsnittet använder vi oss bland annat av ett exempel från Melodifestivalen 2009, där Star Pilots gjorde just detta. Ett annat exempel, som inte tagits upp just här är Basshunters ”Ventrilo”, där den väsentliga skillnaden är att han tagit en annan artists låt (”Daddy Dj”), skrivit om texten och kallat den för hit.

Storyn börjar i bilen, när ”Den svenska björnstammens” låt ”Svalkar vinden” spelas. En association med deras andra låt ”Vart jag mig i världen vänder” görs omedelbart.

%d bloggare gillar detta: