I verklighetenProjekt: RoadrageSäsong 2

Roadrage S02E04: Frikadellkriget

Frikadellkriget. En känd företeelse i Danmark, där Helle Thorning-Schmidt – statsministern – lägger sig i skolmatspolitiken och säger, i en intervju…

”Det ska inte vara så i Danmark att man långsamt smyger bort danska traditioner från våra offentliga institutioner”.

Det handlar alltså helt sonika om huruvida kött (främst gris) skall få serveras i skolor och dagis – eller ej – beroende på om det kränker någon religion. Naturligtvis, säger Roadrage, skall man få äta vad man vill och det är ingenting som skall styras av lagar. Men för att det skall nå hela vägen fram till vårat idag extremt moralpredikande samhälle, så dras vi vissa paralleller, i hopp om att någon där ute skall förstå vad vi menar.

Länkar

Förstudie, TT/Aftonbladet
Frikadellkriget (Politiken.dk)
Helsingborgs Dagblad