I verklighetenProjekt: RoadrageSäsong 2

Roadrage S02E02: Barnet i bilen

Den ena idioten efter den andra har börjat avlösa varandra i kvällspressen. Av någon mycket oroande anledning, så har det blivit någon slags trend att bete sig som ett köttstövel i media. Tydligen också när det gäller barn. Det senaste skräckexemplet som vi tagit upp tidigare här, i ”Roadrage: Den apatiske forskaren” är nog bland de värsta, då den här bilägaren – ”modedrottningen” Margò Fallai Sjöblad – inte ens fattar att hon gjort något fel. Hon skulle dessutom stämma polisen, från den lilla verklighetsfrånvarande bubblan, som hon bor i till vardags, för händelsen. Förståeligt kanske, eftersom polisen mycket väl kan ha använt barnet som svepskäl för att vandalisera hennes bil. Eller – kanske inte ändå, om vi kan lära oss att inte tänka med arslet.

Det finns inte mycket intelligent man kan säga om den här historien, åtminstone utan att bli allt för självdestruktiv – vissa människor kommer helt enkelt alltid att sakna den ack så viktiga självinsikten.