I verklighetenProjekt: RoadrageSäsong 1

Roadrage S01E31: Sockerchock

Dokument inifrån har pratat om att socker är giftigt. Alltså bör det förbjudas. Eller?

Naturligtvis bör vi låta cigaretter som ett annat exempel vara kvar på marknaden eftersom det inte är giftigt. Eller vänta förresten. Fel av mig. Det var ju beroendeframkallande dom var. Eller vänta… Ja just det, vi har ju trots allt varningar på cigarettpaketen. ”Rökning dödar”. Och gör dig beroende. Precis. Men då kanske vi kan sätta det på sockerpaketen och läskflaskorna också: ”Socker dödar”. Det är faktiskt ganska spännande att ingen har predikat över cigarettförbuden ännu. Man får nästan en känsla av att folk är rädda för något. Cigarettlobbyn? Swedish match kanske. Inte vet jag. Konstigt är det i alla fall.

http://www.kostdoktorn.se/svt-ikvall-ska-vi-forbjuda-sockret/