I verklighetenProjekt: RoadrageSäsong 1

Roadrage S01E28: E-Bedrägerier

Antalet eBedrägerier är på stark uppgång. Banker i synnerhet brukar vara ett hett mål, när det gäller att försöka blåsa oskyldiga människor på både det ena och det andra. Det verkar ju inte vara direkt svårt heller, eftersom folk inte läser innehållet i sina mail, utan helt sonika bara klickar på länkar som ser viktiga ut.

Nu senast var det dock Skatteverket som med perfekt timing i deklarationstider som drabbats. Ett av mailen som jag själv fick var dock extra dåligt ”designat”, då det kom från ”Skatteverket” – i Telias namn. Vad Telia skulle ha med skatteverket (och deklarationen) att göra förstår jag helt enkelt inte. Vad Roadrage tycker om det här, borde man väl redan nu ana…

(Under klippet finns referenser till aktuella artiklar)

Aktuella länkar:

Skatteverket varnar för falsk e-post (DN)
Skatteverket varnar för bluffmejl (AB)
Skatteverket varnar för falsk e-post (SvD/TT)
Banken varnar för nya kontobluffen (AB)
Så skyddar du dig mot nätbedragare (AB)