I verklighetenProjekt: RoadrageSäsong 1

Roadrage S01E19: Mellan Landskrona och Helsingborg

Så här i vinterkyliga tider är det extra vanligt med trafikstörningar. I synnerhet på våra motorvägar. Precis som sägs i lördagens klipp, så tycks det ske ovanligt ofta på E6 mellan Landskrona och Helsingborg, av någon anledning. Varför det är så, tror jag inte att någon vet, men det kanske primärt har att göra med storlek och trafikmängd. Rusningstrafiken är ju som bekant en stor riskfaktor som man måste han hänsyn till.

Men det är nog inte hela sanningen. De flesta av oss vet ju redan att de flesta bilförare, när de sätter sig i en bil, resonerar utifrån att det är just dom som är bättre på att köra bil än alla andra. Detta resonemanget kvarhålls, till de ögonblick som de själva lyckas hamna i ett dike.