Roadrage S01E24: Mad Comedy på genusjakt

OBS: Detta inlägg är endast kvar på den här sajten för ett historiskt syfte. Originalklippet på youtube är kvar, men har gjorts privat då innehållet kan anses vara tveksamt.

VI ber om ursäkt.

Mad Comedy ber om ursäkt för sitt lilla snedsted med sin marknadsföring där man skrivit ”Robin Paulsson, Martin Soneby, Tobias Persson + kvinna”. Många upprördes över detta, så pass att föreställningen ställdes in. Naturligtvis – vi är ju i Sverige trots allt. Landet som slagit alla världsrekord i I-landsproblem. Jag förstår att föreställningen är inställd, jag hade också backat för alla perspektivlösa kommentarer kring detta. Jag hade säkert respekterat det också, om det inte hade varit för ett enda reportage i ”p3 nyheter”, där man plötsligt ger sig på det oacceptabla i att standup-scenen har för få kvinnor. Sedan att alla komiker faktiskt tar betalt, hör väl naturligtvis inte hit. Man skall väl helst ha råd att ta in samtliga komiker i hela Sverige, samtidigt, till en och samma föreställning?

Speciellt med tanke på hur många kända kvinnliga ståuppare som faktiskt kan räknas upp. Då blir det definitivt märkligt att man tycker att branschen har ”för få ståuppare av kvinnligt kön”, som det sades. Titta bara…

  • Petra Mede
  • Emma Knyckare
  • Anna-Lena Brundin
  • Ann Westin
  • Karin Adelsköld
  • Babben Larsson
  • Marika Carlsson
  • Zinat Pirzadeh
  • Melody Farshin

… och det finns många fler i den här listan!

Detta är ett fall för Roadrage!

genusjakt

%d bloggare gillar detta: