I verklighetenProjekt: RoadrageSäsong 1

Roadrage S01E08: Inflation i näthat

Roadrage har återigen tagit på sig att analysera en problematik – näthatet. Imorgon har det nämligen gått en vecka sedan Uppdrag Granskning tog upp detta med näthatet, Julias kamp mot Hennes & Mauritz och kända kvinnor/journalisters problem med anonyma näthatare.

Termen ”näthat” har fått sitt fäste i folket och bloggosfären och en motståndsgrupp på twitter, kallad för #nätkärlek, har bildats. Naturligtvis. Vad är ett sånt här debattämne utan en motpol?

Personligen tror jag att det när som helst kommer att gå inflation i ämnet. En vän till mig fick mig att fundera på att detta är den ”perfekta” vägen för politikerna att börja censurera internet. Snart kommer vi inte få vara anonyma längre, för näthatet kan bara stävjas genom förbud, kommer ”forskare” att hävda! Och dessutom är ju pedofiler anonyma! Nu får det vara nog!! Pang – så viker vi av mot något som det inte var från början och därför kommer att leda till Sveriges censur av Internet. Nu när ”näthatet” har nått politiken – och Jan Guillou – så vet man aldrig. Men först så kommer svenska folket att förlöjliga situationen lite till. Ungefär så här…

Annat om näthat:

Tidigare Roadrage om Hennes & Mauritz
Aftonbladet
Twitter om näthat
Twitter om nätkärlek
http://storify.com/PerKohler/nathat-drabbar-man-varst

%d bloggare gillar detta: