I verklighetenProjekt: RoadrageSäsong 2

Roadrage S02E03: Slaget om durken

Pride polisanmäls för hets mot folkgrupp och SD klantar sig som vanligt med sina mediala uttalanden. En man i Österrike sätter ett durkslag på huvudet till förmån för flygande spaghettimonster och jag funderar på om det inte är dags att, i våra svenska kalendrar, införa ”internationella moraliserings-veckan”.

Man kan visserligen fundera på om det inte borde införas årsvis istället, eftersom det allt oftare skall utropas missnöje kring precis allt som inte passar den egna verklighetsuppfattningen. Kanske skulle vi till och med kunna bygga upp vår egen religion på detta, med böneutrop som ett centralt tema. Någon klagomur behöver vi egentligen inte – det är bara man vänder sig mot Aftonbladet och skriker.

Fotnot och förvirringsanteckning: Observationer har gjorts att det är flera personer som lyckats få igenom sitt durkslagskörkort. Niko Alm var den ena – han var också först, den andra som det skrivs om är Lukas Novy vilket också nämns i en artiklarna nedan. Det kan med andra ord finnas ett och annat sakfel i klippet.

Pride

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17255292.ab
http://www.metro.se/nyheter/pride-polisanmalt-for-hets-mot-folkgrupp/EVHmhg!9HcJ7XdjRQPXk/
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=5610782
http://www.dn.se/sthlm/pride-anmals-for-hets-mot-folkgrupp/
http://www.bt.se/nyheter/pride-beklagar-blackface-sminkning(3886771).gm

Durkslag

Niko Alm (2011)
Lukas Novy (2013)

%d bloggare gillar detta: