I verklighetenProjekt: RoadrageRoadragekortisar

Roadrage-Kortisar: Den apatiske forskaren

Uppdatering 2013-08-02: Ännu en idiot i landet har hittats (http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17235136.ab)

Med anledning av att ännu ett barn har hittats instängt i en bil, passar vi på att släppa detta klipp som legat och väntat ett tag…

Vi här på Roadrage-Redaktionen (jag är förvisso den enda), har länge försökt utreda vad det är som lockar fram människans dåliga omdöme så fort vi sätter oss i bilen, men vi har ännu inte riktigt nått hela vägen fram. Det råder dock inget tvivel om att det finns en majoritet av bilförare i trafiken, som inte vet vad de sysslar med alla gånger. Kanske beror det på att man, precis som de fulla, anser att man vet bäst och kör bäst av alla i samma ögonblick som startnyckeln vrids om. Tills man råkar köra av vägen. Men då har det ju varit fel på bilen, eller hur?

Det känns i alla fall alldeles för lätt att skylla på sin stress, när man glömmer sina egna barn i bilen, för jag kan inget annat än att anta – och hoppas – på att det är av den anledningen man gör såna här korkade drag när man är ute och kör med barnen. Är man så förvirrad att man inte klarar av att ta hand om sina barn bättre, så är det illa nog att man satt sig för att köra. Detta händer dessutom bara kort efter att en ännu mer tragisk historia inträffat…

%d bloggare gillar detta: