Roadrage S01E34: Ett hiphop-land i obalans

Bilen. En avkopplande plats. En fristad för fritt tänkande. Porlande radio, där Morgonpasset i P3, får initiera dagen samtidigt som inspiration till nya idéer föds – tills kvällssömnen slutligen tar över.

Normalt sett fungerar det bra. Bortsett från de gånger som radiokanalerna får för sig att spela dålig hiphop. Den sortens musik, som får resten av hiphop-genren att se ut att vara i obalans. Precis! Jag säger inte att all hiphop är dålig och det finns artister som klarar sig från den här brännmärkningen. Men så finns dom där – de svarta fåren – som radiokanalerna lyckats skrapa upp från botten av landets djupaste avgrund. Dom som har skrivit sin text, med sina tuffa rhymezzz – men helt missat att musiken borde ha gjorts samtidigt som texten skrevs. Dom som inte har begripit, att en bra rap kräver synk mellan de båda elementen ”text”, och ”musik” (eller rättare sagt ”beat”) för att det skall låta bra.

Roadrage går till botten med fenomenet. Nu.

%d bloggare gillar detta: