I verklighetenProjekt: RoadrageSäsong 1

Roadrage S01E27: Det feta folket

Sjuans kampanj för Biggest Loser är i blåsväder. Kritiker menar att den ger bilden av att man måste vara smal för att hitta kärleken. Vi vet dessutom att ingen, i ett land som detta, har förmågan att tänka själva. Nej. Vi blir enbart kränkta av precis allting som inte går i linje med vad vi själva tycker. Kampanjen är visserligen inte särskilt smart, men det svenska krängda – förlåt kränkta – folket är inte mycket bättre dom heller.

Samtidigt har vi en annan pågående och motsägelsefull trend: Du måste äta mera! Det svenska mediesamhället ger nämligen ”bilden av att man måste äta sig mätt” eftersom antalet tvprogram som handlar om matlagning blir allt flera. Roadrage har naturligtvis lite att tillägga om det här fenomenet.

Aktuellt i temat (Aftonbladet)
Krönika (Aftonbladet)

%d bloggare gillar detta: